Pazı yapraklı lor dolması bir Erzurum yemeğimiş tarife baktığımda da damak tadıma uyacağını düşündüm ve hemen denedim. Tarif in adresi yemek.com.. Gerçekten çok nefis oldu. Nasıl yaptım ayrıntılarıyla anlatayım.
Malzemeler:
- 2 demet pazı
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı bulgur
- 1/2 su bardağü süt
- 2 tane kuru soğan
- 2 su bardağı kadar lor
Yapılışı:
- Pazıları bol suda yıkayıp bir dakika haşlıyorum.
- Kuru soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağı + tereyağında kavuruyorum.
- Kavrulan kuru soğanın ardından bulguru atıp kavurmaya devam ediyorum.
- Sonra sütü ilave ederek tuzunu da katıp pişiriyorum.
- Suyunu çeken bulgurun kapağını kapatarak biraz ılınmasını sağlıyorum.
- Daha sonra loru koyarak güzelce karıştırıyorum.
- Haşlanan pazılara bu hazırladığım harcı koyarak sarıyorum...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder