Karnabahar bu tarifle artık çok sevilecek. Bizim evde çok sevildi çunkü. O kadar zahmetsiz ki hem tadı hem kolaylığıyla bir zamanlar yemediğiniz günlere yanacaksıniz. Eh bundan sonra sık sık yaparak bu dengeyi kurun derim.
Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı baharat karışımı. Arzu ettiğiniz baharatları koyabilirsiniz. (Ben Altınoluk köylülerinden aldığım 7 baharat karışımını kullandım gerçekten çok lezzet veriyor)
- 1 kase sarımsaklı yoğurt (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Fırın kabını yağlıyorum ve dilimleri sıralıyorum
- Tuz ve baharatını serpiyorum
- 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişiriyorum.
- Fırından çıkarıp sıcağı geçmeden sevdiklerimle paylaşıp bu eşsiz lezzetin tadına varıyorum.
- Sarımsaklı yoğurt ile çok ayrı bir lezzet oluyor mutlaka deneyin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder