Sizce adı ne olmalı, pasta, turta, tart? En sonunda tart olması gerekir diye düşündüm:)) Sadece tecrübelerime dayanarak yaptığım (bana özel) turtanın malzemelerinde incir baş aktör. Malzemeler güzel olunca turta da nefis oldu.. Şimdi nasıl yaptım anlatayım.
- 3 yumurta
- 6 adet kuru incir
- 2,5 fincan şeker
- 2,5 fincan un
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebi için malzemeler:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 6 yemek kaşığı şeker
- 6 adet kuru incir
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı badem (yarısı süslemede kullanılacak)
- 1 yemek kaşığı bal (en üstüne sürmek için)
Kek yapılışı:
- Keke ve muhallebiye koyacağım incirleri ılık suyun içinde yumuşamaları için 1 saat kadar bekletiyorum.
- Diğer tarafta kek için yumurta ve şekeri köpük olana kadar mikser yardımıyla çırpıyorum.
- Malzemeye unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyorum.
- Yumuşayan incirleri küp küp doğruyorum.
- Karışan malzemeye incirleri de katarak spatula ile karıştırıp yağlamış olduğum orta boy turta kalıbına döküyorum.
- 170 derecede önceden ısıttığım fırında kontrollü olarak pişiriyorum. (25-30 dakikada pişiyor)
Muhallebi yapılışı:
- Kek'im fırında pişerken ben de muhallebiyi yapıyorum.
- Sütü bir tencereye alıyorum içine incirleri koyarak blendır ile iyice ezilmelerini sağlıyorum.
- Sıcak suda bekleyen bademlerin kabuklarını soyup tavada biraz kavuruyorum.
- Kavrulan bademlerin yarısını rondo da toz haline getiriyorum.
- Daha sonra toz haline gelen bademleri, nişastayı ve ununu katarak ocağa alıyorum.
- Devamlı karıştırarak pürüzsüz olacak şekilde muhallebiyi pişiriyorum.
- Tam piştiğinde şekeri ve vanilyayı ilave ediyorum.
- Fırından çıkan ve biraz ılınan kekin üstüne pişirdiğim incirli muhallebiyi döküyorum.
- Bademleri sıralıyorum.
- En üstüne 1 yemek kaşığı balı gezdiriyorum.
- Daha sonra dilimleyip sevdiklerimle paylaşıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder