Çağla cacık ve çağla salata: İlk duyduğumda çok şaşırmıştım lezzeti nasıl olur diye. Denedim ve beğendim. Sizler de çağla sevenlerdenseniz kesin beğenirsiniz. Nasıl yaptım, anlatayım..
Çağla cacık
Malzemeler:
- 15-20 adet çağla
- 2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı su
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam nane
- Tuz
Yapılışı:
- Çağla bademleri rondodan geçiriyorum. Az tuz, zeytinyağı ve dövülmüş bir diş sarımsak ile yoğurdu çırpıyorum. Püre gibi olmuş çağla bademlerin içine ince kıydığım taze naneleri ilave ederek yoğurda karıştırıyorum. 1/2 su bardağı su ile kıvam ayarlayarak servis kasesine koyuyorum. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek 1-2 tane çağla bademi dilimliyorum. Her türlü yemeğin yanında ikram ederek sevdiklerimle paylaşıyorum.
Çağla salata
Malzemeler:
- 300 gram çağla badem
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1-2 adet taze sarımsak
- 1-2 adet taze soğan
- 3-4 tane közlenmiş kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 dal taze nane
- Tuz
Yapılışı:
- Çağla bademleri rondodan geçiriyorum.
- Taze soğan, taze sarımsağı ve taze naneyi ince doğrayarak çağla bademlere karıştırıyorum.
- Yoğurt ve mayonezi ilave ederek yine karıştırıyorum.
- En son tuz, ceviz ve zeytinyağı katarak servis tabağına alıyorum.
- Közlenmiş kırmızı biber ile süsleyerek sevdiklerimle paylaşıyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder