Malzemeler:
- 4 adet ayıklanmış enginar
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu
- 1 adet orta boy havuç
- 1 su bardağına yakın dondurulmuş bezelye
- 1 adet patates
- 1 demet taze soğan
- 1/2 demet dereotu
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet portakal suyu
- 1/2 su bardağı su
Yapılışı:
- Pazardan temizlenmiş çanak şeklindeki aldığım enginarları tencereye yerleştiriyorum.
- Patates ve havucu küp küp doğruyorum içine dondurulmuş bezelyeyi, ince doğranmış taze soğanı, ince doğranmış dereotunu bir kabın içinde harmanlıyorum.
- Sebzelere tuz ve şeker ilavesi yapıyorum.
- Tencereye sıralamış olduğum enginar çanaklarına paylaştırıyorum.
- Üzerlerine taze sıkılmış portakal suyu, su ve zeytinyağı gezdirerek çift kapak kapatıyorum.
- İlk önce harlı sonra kısık ateşte pişiriyorum.
- Ara sıra kontrol ederek piştiğine emin olunca ocağı kapatıyorum.
- Biraz ılınınca servis tabağına alarak sevdiklerimle paylaşıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder