Fırından yeni çıkmış, tazecik, sıcacık, lezzetli mi lezzetli çıtır bir ekmeğiniz olsun ister mi siniz? İsteriz dediğinizi duyar gibiyim:)) Öyle teferruat yok. Sadece yedi tahıllı un, maya ve süt gerekiyor. Gelin şimdi ekmeğimi nasıl yaptım anlatayım...
Malzemeler:
- 3 buçuk bardak 7 tahıllı un (marketlerde var)
- 1 paket instand maya (aldığınız 7 tahıllı unun içinden de çıkıyor)
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
- Unu bir kaba koyarak üstüne mayayı, şekeri ve tuzu serpiyorum.
- Sütü bir kapta ılıtarak una ilave ediyorum. Spatula yardımıyla karıştırıyorum.
- Karışan hamurun üzerini örterek güneşte veya sıcak bir yerde kabarmasını sağlıyorum.
- 1-1 buçuk saat kadar mayalanmasını bekliyorum.
- Orta büyüklükte bir kalıbı çok hafif yağlayıp buğday nişastası serpiyorum.
- Hamura nişasta serpip kabın içinden alarak kalıba yerleştiriyorum.
- Bu kez kalıptaki hamuru güneşe koyarak 10 dakika daha mayalandırıyorum.
- Güneşte bekleyip kabaran hamurun üzerine bıçak ile kesikler çizerek çörek otu serpiyorum.
- 170 derecede önceden ısınmış fırında pembe olana kadar pişiriyorum.
- Gördüğünüz gibi nefis ekmeğimiz hazır ve şimdi de sevdiklerimizle paylaşma zamanı...
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder