Malzemeler:
- 2 yumurta (birinin sarısı kremaya)
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1/4 paket margarin veya aynı ölçüde tereyağı
- 3 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması:
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 1/4 paket margarin veya aynı ölçüde tereyağı
- 1 paket vanilya
- Arzuya göre limon/portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı (hamurunu hazırlarken ayırdığımız yumurta sarısı)
- Üzerine serpmek için pudra şekeri ve yine arzuya göre yeşil toz fıstık.
Yapılışı:
- Derin bir kapta şeker ve yumurtayı bir mikser yardımıyla çırpıyorum. Daha sonra diğer malzemeleri ilave edip çırpmaya devam ediyorum.(Margarini eriterek ilave ediyorum)
- Şekeri eridiğinde çırpmayı durduruyorum.
- Küçük yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp un serpiyorum.
- Hamuru tepsiye dökerek 170 derecede pişiriyorum. Üzeri pembeleşen keki fırından alıyorum.
- Soğuyan keki itina ile tepsiden çıkartıp bir makara ipi yardımıyla ortadan ikiye bölüyorum.
- Diğer tarafta kremasını hazırlıyorum. Margarin ve yumurta hariç diğer malzemeleri çırparak ocakta pişiriyorum.
- Pişen kremaya margarin ve yumurta sarısını ilave edip mikser ile çırpıyorum.
- İyice çırpılan kremayı kekin bir katına sürerek diğer katı üzerine kapatıyorum.
- Soğuyan pastanın üstüne pudra şekeri serperek sevdiklerimle paylaşıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder