Çayınız demlenene kadar kısa bir sürede yapacağınız çatlak kurabiyeler, hem hafifliğiyle hem de pratikliğiyle çok hoşunuza gidecek ve aynı zamanda evde taze taze kurabiye yapmanın zevkini çıkaracaksınız.
Malzemeler
- 1/2 su bardağıkakao
- 2 adetyumurta
- 2 çay bardağıtoz şeker
- 1/2 su bardağısıvı yağ
- 1,5 su bardağıun
- 1 paketvanilya
- 1 paketkabartma tozu, yarım çay kaşığı tuz...
- 1/2 su bardağıpudra şeker.
Yapılşı:
- Kakao.şeker ve sıvı yağı çırpma kabında mikser yardımıyla çırpıyorum.
- Yumurtaları tek tek kırıp karışıma ekliyorum.
- Çırptığım karışımın içine azar azar un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip kıvam almasını sağlıyorum.
- İstediğim kıvama gelen hamuru üzerini örterek 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyorum.
- Dinlenen kurabiye hamurunu ceviz büyüklüğünde koparıp pudra şekerine bulayarak fırın tepsisine diziyorum.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede kontrol ederek yaklaşık 10-15 dakika pişiriyorum.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra sevdiklerime ikram ediyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder