Soğanın müthiş tadı ve sarımsağında verdiği aroma ile tadına doyamayacağınız yahniyi bugün sizler için tavuk etiyle hazırladım, harika oldu.. Bu yemeğin tek suçu biraz fazla ekmek yedirmesi:) Ee şöyle suyuna ekmek banmadan yemek olmaz, bunu göze almalısınız. Kırmızı et ile de yapabileceğiniz yahniyi nasıl yaptım anlatayım...
Malzemeler:
- 1 kilo tavuk eti
- 3 adet kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 4 adet taze yeşil biber
- 4 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz, kekik, kimyon, karabiber, acı pul biber
Nasıl yaptım:
- Etleri kuşbaşı doğrayıp bol suda yıkıyorum. Suyunu süzdürerek kağıt havlu ile kurutuyorum.
- Tencereye tereyağ koyarak etleri yüksek ateşte verdiği suyu çekene kadar kavuruyorum.
- Ayrı bir tencereye zeytinyağı koyarak yarım ay şeklinde doğradığım soğanları minik doğradığım sarımsakları karemelize olana dek kavuruyorum.
- Kavrulan soğanların üstüne ince doğradığım biberleri, küçük küp şeklinde doğradığım domatesleri 1 yemek kaşığı salçayı da ilave ederek kavurmaya devam ediyorum.
- Daha sonra kavrulan harcın içine önceden kavrulan etleri birleştiriyorum. Etlerin üstüne sıcak suyu döküp(suyunu fazla koymuyorum etler görünmeli) tuzunu, baharatlarını ilave ederek kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyorum.
- Tavuk eti olduğu için pişme süresi kısa olacaktır. Kontrol ederek piştiğine emin olunca ocağı kapatıyorum. Ortalama 1 saat kadar dinlendirerek soğumadan sevdiklerime ikram ediyorum. Tabi ki yemeğimizin yanında taze ekmek, salata ve yoğurt olmak şartıyla...
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder