6 Şubat 2016 Cumartesi

Kabak tatlısı

Kabağın kestane olanına bayılıyorum.  Şerbetini çok güzel içine çekiyor öyle cumbul cumbul sulu kalmıyor... Cevizi de bol serpiyorum elimizi korkak alıştırmıyoruz, ustaların dediği gibi.. Ceviz ve kabak tatlısı birbirinde  hayat buluyor sanki, benim için dayanılmaz ikili.. Çok da kolay yapımı var, at fırına pişsin.. Sadece ölçüye dikkat. Gelelim nasıl yapıyorum'a..




      Malzemeler:

  • 2 kilo kestane kabağı
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
     
  Yapılışı:    Kabakları akşamdan iri iri doğrayıp, büyük  bir tepsiye
sıralıyorum. Üstüne 3 su bardağı şekeri yayıyorum, öylece bekliyorlar sabaha kadar.. Ertesi gün 200 derece fırına koyuyorum. Pişerken kabakların üstüne yağlı kağıt yada folyo ile kaplıyorum. Bir müddet sonra kağıdı alıp üstlerinin biraz kızarması için pudra şekerini serpiyorum. Çatal ile pişip pişmediğini kontrol ediyorum, piştiğine emin olunca fırını kapatıyorum, zaten şerbetini de içine çekmiş oluyor ohh miss gibi.. Daha sonra fırından çıkarıp soğutuyorum, üstüne cevizi serpip sevdiklerime ikram ediyorum..



Afiyet olsun


Semra





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...