20 Şubat 2016 Cumartesi

Elmalı Kurabiye

Canım ne zaman tatlı çekse aklıma ilk gelen elmalı kurabiyedir. Nasıl da güzel olur hamuru ağızda dağılıverir, ardından da elmanın lezzeti tarçın aroması ile birleşip cevizin eşsiz tadı ile buluşur.. Damaklarımızda ki enfes şölene bakın..Her elin ayrı, her tarifin ayrı bir lezzeti var ya elmalı kurabiyede de böyledir. Hepsi de güzeldir, eh ne de olsa elmalı kurabiyedir o; laf söyletmez kendine.. Gelelim benim elimden nasıl yapıyorum'a..


     Malzemeler:
     İç malzeme: 
  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 miktar iri kırılmış ceviz
  • 1-2 çay kaşığı tarçın
   Hamur malzemeleri:
  • 150 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 su bardağı un


Nasıl yaptım: Elmaları soyup rendeliyorum. Tavaya elmaları, ceviz içini, toz şekeri ve tarçını koyup kavuruyorum. Soğuması için bir kenarda bekletiyorum. Hamur için malzemeleri sıra ile hamur kabına koyarak iyice yoğuruyorum. Kulak memesi yumuşaklığında elime yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave ederek hamuru yoğuruyorum. Hamuru ikiye bölerek düz bir zeminde merdane ile açıyorum. Açtığım hamuru 8 üçgen parça olacak şekilde kesiyorum ve üzerine elma harcı koyup rulo halinde sarıyorum. Diğer hamura da aynı işlemi uyguluyorum. Hazırladığım ruloları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyorum. 180 derecede önceden ısınmış fırında, üstü hafif pembe olana kadar pişiriyorum. Soğuduktan sonra, üstlerine pudra şekeri döküp değişik sunum şekilleri ile servis yapıyorum...




















Afiyet olsun


Semra






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...