Tavuk eti, portakalla buluşunca ne hoş ne tatlı bir aroması oluyormuş, denedim gördüm...Yapımı çok kolay ve çok lezzetli bu yemeği aşamalı olarak anlatayım. Mutlaka sizler de deneyin ve farkı görün...
Malzemeler:
- 5 adet tavuk incik
- 1 adet kuru soğan
- 2-3 adet sarımsak
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 3-4 ince dilim portakal
- 1 adet portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Arzuya göre tuz
- 2-3 patates (yanında kızartarak servis için)
Tavuk etini marine etmek için:
- 1 adet portakal suyu
- 1 kahve fincanı zeytin yağı
- Portakal ve limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- Az miktar da acı pul biber
Yapılışı: İlk önce etleri temizliyorum. ( Görüntüsü hoş olmayan yerlerini) Sonra bol suda yıkıyorum ve kağıt havluyla kuruluyorum. Daha sonra etleri jülyen dediğimiz şekilde uzun uzun kesiyorum. Çukur bir kaba alıp marina etmek için, malzemeleri koyup karıştırıyorum ve 1 saat kadar bekletiyorum.
Soğanları yarım ay, sarımsakları küçük küçük doğruyorum. Zeytin yağında karamelize olana kadar kavuruyorum.
Soğanlar ve sarımsaklar kavrulduğunda marina yaptığım etleri atıyorum. Kavurmaya devam ediyorum. Daha sonra salçaları ve nişastayı koyup kavurmaya devam ediyorum. 1 portakal suyu ve 1 çay bardağı normal suyu ekleyip tuzunu da ayarlayıp kapağını kapatıyorum. Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişiriyorum.
Patatesleri elma dilimi yapıp bol yağda kızartıyorum. servis tabağına yerleştirip domates ve soğan sapları ile süslüyorum. Miss gibi görüntü harika, lezzet mükemmel olduğunu söylemeliyim ve mutlaka yapın derim. Siz de yapın sağlıkla, mutlulukla, afiyetle yiyin:) evet ne diyoruz sağlık olsun, bereket olsun, aman kilo olmasın.
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder