Kerevizin faydaları saymakla bitmez. Kendine özgü aroması ve tadıyla, düşük kalorili sebzeler arasında oldukça popüler olan kereviz sadece lezzetiyle değil sağlığa faydalarıyla gündemde. Ben de kış sebzesi olan kerevizin yemeğini ve salatasını sık sık yapıyorum. Kereviz salatasının yapımı kolay.. Püf noktası var tabi ki, kesinlikle uymak gerekiyor. Benim elimden nasıl yapıyorum anlatayım..
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1-2 adet kereviz
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz (içine ve üstünü süslemede)
- 1/2 dereotu (arzuya göre konabilir, ben koymadım)
- 2 diş sarımsak
- Tuz.
Yapılışı: Kerevizin kabuğu sert olduğundan soyma işleminde biraz zorlanıyorum. Bütün kabuk ve siyah yerlerini aldıktan sonra geniş bir kaba koyduğum süzme yoğurdun içine kerevizi rende yapıyorum. Fakat çok çabuk kararan bir sebze olduğu için rende işini ara ara durdurup yoğurt ile kerevizi karıştırıyorum ve sonra rendeye devam ediyorum, buradaki püf nokta çok çabuk olmamız gerekiyor. Daha sonra dövülmüş 2 diş sarımsağı ve cevizi ilave ediyorum tekrar karıştırıyorum. Tuzunu ayarlayıp servis edeceğim tabağa alıp üzerini ceviz ile süslüyorum. Arzu edenler dereotu da koyabilirler ben koymadım...
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder