20 Aralık 2015 Pazar

Hamsi fırında


Izgarası, tavası, pilavı, çorbası vs.. Hamsi tek kelime ile muhteşem bir balık... Kuyruğundan tutup tek hamlede yutulası bir çok deyime de konu olmuş ufak fakat meziyeti büyük balık..Bu pazar günü bizim evi de şenlendirdi. Siz de yapmak isterseniz gelin birlikte yapalım..




     
      Malzemeler:

  • 1,5 kilo hamsi
  • 1 su bardağı kadar mısır unu
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • tuz, karabiber, 
  •  Salata için malzemeler 


Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığım balıkları bir güzel yıkıyorum. Delikli kevgirde suyunu süzüyorum. Daha sonra mısır ununu hazırlıyorum bir tabakta. Birbirine yapıştırdığım balıkları biraz karabiber ve biraz da tuz kattığım mısır ununa bulayıp yağlanmış tepsiye diziyorum..200 derecede ayarladığım fırına koyup üstleri nar gibi kızarana kadar pişiriyorum.




Salata olarak marul ve roka yıkıyorum ellerimle iri iri doğruyorum. Mor lahanayı havuç rendesi ile karıştırıp hafif tuz, limon ve yağ ile harmanlıyorum.


Fırındaki balığın mis gibi kokusu gelmeye başlıyor, salatadaki o müthiş insanın içini coşturan görüntüsü:)  bu kadar da birbirine yakışan başka bir şey bilmiyorum var mı? Taze ekmeğimiz ile nefis bir üçlü oluyor soframıza neşe katıyor..



Afiyet olsun


Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...