Bu yıl doğum günü pastamı kendim yapmaya karar verdim. İddialı bir pastayı zaten sevmem, şöyle hafif bir pasta olmalı bunun yanında çok da lezzetli olmalı, kreması benim elimden olmalı, içinde limon ve vanilya aroması olmalı, bol fındık ile süslemesi olmalı.Bu siparişleri kendime verdikten sonra ;) başladım yapmaya. Nasıl mı yaptım bir bir anlatayım...
Kek malzemeleri: 4 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya 2 su bardağı un (Un ölçüsü biraz değişebilir belki biraz daha ilave edebilirsiniz)
Keki ıslatmak için: 1,5 çay bardağı süt, 1 kaşık şeker
Süsleme için: Fındık, Hindistan cevizi
Kekin yapılışı: Yumurtayı ve şekeri mikser ile köpük köpük oluncaya kadar çırpıyorum. Sütü ve yağı ilave ediyorum yine çırpıyorum. Elenmiş 2 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya yı da katıp bu defa kaşık ile karıştırarak önceden yağlayıp biraz da un serptiğim büyükçe kek kalıbıma (Benim devamlı kullandığım eskilerden kalma bir kek kalıbı) döküyorum. 170 dereceye ayarlanmış soğuk fırına koyuyorum ve 45 dakika hiç kapağı açmadan pişiriyorum.
Krema malzemesi ve yapılışı: 2,5 su bardağı süt, 2 kahve fincanı şeker, 2 kahve fincanı un, 1 paket vanilyayı karıştırıp pürüzsüz olacak şekilde çırparak pişiriyorum. Pişen kremaya 1 paket krem şantiyi toz halde dökerek mikser ile 5 dakika çırpıyorum. Buzlukta donmuş olan limon dan biraz aroması geçecek kadar kremaya rende yapıyorum.(Limonu dondurup istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz) Kremayı böylece hazırlamış oluyorum.
Kekin krema ile buluşması: Soğuyan keki ortadan bölüp biraz süt+şeker ile ıslatıyorum. Hazırladığım kremayı kekin ortasına sürüyorum. Diğer keki üstüne kapatıyorum..Daha sonra kremanın kalanını kekin her yerine gelecek şekilde kaplıyorum. Robottan geçirdiğim fındık ve Hindistan cevizi ile süslüyorum.
Herkese afiyet olsun ;)
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder