6 Temmuz 2015 Pazartesi

Peynirli Patlıcan



İlginçtir, içeriğinde düşük nikotin barındırması nedeniyle patlıcan tüketen tek canlı türü insanmış. Patlıcan  çok sevilen ve en çok yemeği yapılan, çok çeşit tarif barındıran eşsiz bir sebzedir. Kim sevmez ki! herkesin sofrasında hemen yerini alır. Yemekleri, kızartmaları, salataları ile vazgeçilmezdir. Ben de bu gün sizlere, benim ve ailemin  çok sevdiği enfes tadı ve yanında  karpuz ile servis ettiğim, miss gibi ''Peynirli patlıcan'' tarifimi aşamalı olarak benim elimden nasıl yaptığımı paylaşmak istiyorum.


Malzemeler:  4 adet topak patlıcan,   yarım kilo kadar peynir, (ben ivrindi'nin koyun ve keçi peynirini kullandım)  3 yumurta,   yarım demet maydanoz,   1 yemek kaşığı un,    karabiber,
kızartmak için sıvı yağ....



Yapılışı: Patlıcanları bir güzel yıkıyorum  

alacalı soyup dilimliyorum. 



Tuzlu suda bir saat kadar bekletiyorum...
Patlıcanlar tuzlu suda beklerken ben üzerine
süreceğim harcı hazırlıyorum.


Peynir, yumurta, maydanoz, 1 yemek kaşığı un ve
karabiberi karıştırıyorum.


Sonra doğradığım tuzlu suda bekleyen
patlıcanları kurulayıp üzerine harcı yayıyorum...


Daha sonra teflon tavadaki kızan yağa tek tek bırakıyorum önce patlıcan tarafı kızardıktan sonra peynirli tarafı döndürüyorum ve nar gibi kızarmasını sağlıyorum. Kızaran patlıcanları önce kağıt havlu serilmiş tabağa alıp fazla yağın emilmesini sağlıyorum daha sonra servis edeceğim tabağa alıyorum...


Gördüğünüz gibi, güzel bir sonuç alıyorum.
Herkes beğenilerini söylüyor ben de mutlu oluyorum
ve canlarıma; Afiyet olsun
  diyorum... 


Afiyet Olsun


Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...