Gözleme; kıymalısı, peynirlisi, kaşarlısı, patateslisi, patlıcanlısı, ıspanaklısı ile harika bir yiyecek. Özellikle sabah kahvaltılarında yada ikindi çaylarının yanında tercih edilen gözlemeleri sevmeyen yok. Sizlerde tatil günlerinizde kahvaltılarınızı zenginleştirmek isterseniz gelin birlikte yapalım...
Malzemeler:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 5-6 su bardağı un
- tuz
- Yoğurma sırasında lazım olacak bir miktar ılık su
- 1 su bardağı kadar zeytinyağı (İç malzeme ve biraz da tavayı yağlamak için)
- İç malzeme size kalmış istediğiniz şekilde hazırlayın (ben ıspanak ve peynir kullandım)
- Malzemeler karıştırıp ılık su ile beraber kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğuruyorum.
- Yoğurduğum hamurdan portakal iriliğinde bezeler yapıyorum
- Bezeleri bir tepsiye sıralayıp üstlerini örtüyorum.
- 1 saat kadar dinlendiriyorum
- Bezeler dinlenirken iç malzemeyi hazırlıyorum (istediğiniz malzemeyi hazırlayabilirsiniz)
- Bezeleri oklava yardımı ile tek tek açıyorum (saçın yada tavanın büyüklüğüne göre açıyorum)
- Saçı yada teflon büyük bir tavayı ocağa koyup orta ısıdan biraz daha fazla olacak şekilde ayarlıyorum
- İçine malzemeyi yerleştirip yarım ay şeklinde katlıyorum.
- Isınmış olan saç yada tavaya koyarak ve sürekli döndürerek pişiriyorum.
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder